sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Jezuz ja alushousut

Kirkkopäivät tulee, oletko valmis? Jezuz sanoo, että saa tulla sellaisena kuin on. Eli saa, mutta ei tarvitse olla tämän näköinen:




Tämä yllä oleva on ihan virallinen kirkkopäivien mainos, joka jännästi nyt sitten kuitenkin vedetään turuilta ja toreilta pois, koska papitkin olivat mainoksesta hämmentyneitä. Ei tavoittanut alusvaatemalli sitä syvyyttä, jota joko kaivattiin tai yritettiin viestittää: että jokainen kelpaa sellaisena kuin on, tervetuloa! Huomiota ja puhetta se kyllä sai aikaan, joten siinä mielessä viestintä onnistui, mutta merkitys jää epäselväksi sittenkin kun on kuullut virallisen selityksen.

Minua hämmensi myös Iltalehden otsikko, jossa kerrottiin, että papitkin olivat hämmentyneet kirkkopäivien mainonnasta. Että ei pelkästään kaikki muut, mutta että papitkin nyt vähän ovat mietteliäitä tämän mainoksen äärellä. Jäin miettimään, että eikö papeilla saa olla mielipiteitä? Siis paitsi Marjaana Toiviaisella saa olla mielipide, mutta me muut olemme niitä, jotka korkeintaan hymistelemme tai vähän rypistämme otsaa jos jokin on pielessä tai väärin. Kun pitää ymmärtää ja tuomita ei saa. Mielipiteestä saattaa joku loukkaantua, jos se ei ole sama kuin oma mielipide. Ei pidä siis papin olla mitään mieltä, jotta ei tule paheksuntaa.

Vähän kyllä paheksun tätä.

Ja hämmennyn mainoksesta.

Jos ei kirkkopäivillä ole myös Victoria´s Secretin alusvaatenäytöstä olen myös harhaanjohdettu. Olkoonkin, että mainos herättää huomiota, niin jos joku sen perusteella paikalle ilmestyy, niin todellisuus ei nyt vastaa oikein annettua mielikuvaa, vaikka mielikuva olisikin väärin ymmärretty. Rohkeiden mainosten lupaukset pitäisi pystyä ja uskaltaa myös lunastaa, mutta en ainakaan itse seiso tämän (väärinymmärretyn) lupauksen takana. Jos tarkoituksena on vastustaa naisten esineellistämistä lähes alastomalla nimettömällä naisvartalolla, niin... miten meni niinkuin omasta mielestä?

Se, mitä vastustetaan Yhteisvastuu keräyksessä, on juuri sitä, mitä Kirkkopäivät nyt vaikuttaa tarjoavan. Vasen käsi ei tiedä, mitä oikea tekee.


Tämän alemman mainoksen ja huomiokuvan lupaukseen minä sitoudun ihan yskimättä. Enkä ole yhtään hämilläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti